Saswitha yoga Bianca Jongbloets

In oktober 2013 ben ik gestart met het geven van yogales op de woensdagavond in Yoga en Gezondheidsstudio Papendrecht, locatie Da Costastraat 5 Papendrecht. Hieronder vindt u informatie over wie ik ben en over de lessen. U bent van harte welkom!

         VYN Logo

Ik ben Bianca Jongbloets en volgde in het verleden al een geruim aantal jaren yoga les bij Bianca Korevaar. Door mijn eigen persoonlijke ontwikkeling, de verbazing wat yoga voor uitwerking had op mijn eigen lichaam en geest en het plezier dat ik ondervond tijdens deze lessen besloot ik in 2011 een yogaopleiding te gaan volgen.

In juni 2017 heb ik de 4-jarige “Saswitha Opleiding voor Yoga en Wijsbegeerte” te Bilthoven afgerond. Mijn specialisatie is yoga voor doelgroepen (kinderen, jeugd, ouderen, mensen met een geestelijke en lichamelijke beperking). Daarbij kijk ik met name naar de mogelijkheden die in eenieder altijd aanwezig zijn in plaats van naar de beperkingen die je jezelf vaak oplegt!                                                            

Mijn scriptie heb ik gewijd aan het onderwerp: “Ayurveda en yoga bij colitis ulcerosa”.

De huidige Saswitha Opleiding is de oudste yogaopleiding voor Hatha Yoga van Nederland en staat voor een yogabeoefening die past in de West-Europese samenleving waarbij de klassieke yogatraditie telkens de basis vormt.

Een mooie uitspraak van Saswitha is:

“Ontwikkel in yoga je eigen wijsheid”

Wat doet Hatha Yoga?

Saswitha yoga is een vorm van Hatha Yoga en staat voor de klassieke yogahoudingen (Asanas) waar op een dynamische manier naar toe gewerkt wordt en waarbij de adem en de beheersing van de adem een cruciale rol in de beoefening speelt. Een yogales bestaat uit staande, zittende en liggende houdingen en eindigt altijd met een lange ontspanning. Tussendoor zijn er ook navoelmomenten, stiltemomenten. Zo wordt een vloeiend geheel gevormd in de les en ervaar je de yoga les als compleet op je eigen oefenniveau.

Door middel van de yogahoudingen worden patronen doorbroken op zowel lichamelijk als geestelijk gebied. Yoga creëert meer ruimte in je lichaam én maakt je bewuster van je lichaam.

De oefeningen zijn voor iedereen toegankelijk en je oefent binnen je eigen mogelijkheden. Yoga is niet prestatiegericht. We oefenen in tevredenheid, een gevoel van “het is goed zoals het is” en dat is een persoonlijke, eigen weg…

De weg naar wie je ten diepste bent…

Benodigdheden en praktische zaken
Matjes, kussentjes en dekens zijn aanwezig. Wenselijk is gemakkelijk zittende kleding.

Een paar warme sokken en een trui om tijdens de ontspanning aan te trekken. Een ruime handdoek om tijdens de les op de mat te plaatsen.

Het is prettiger als je niet meer vlak voor de les eet, omdat de meeste oefeningen minder prettig zijn met een volle maag.

Yogalessen
Woensdagvond van 19.00 tot 20.00 uur en van 20:30 tot 21:45 uur.

Tarieven
Ik bied de yogalessen in blokken aan. Deze blokken zijn verdeeld over vier periodes in het jaar (in de schoolvakanties zijn er geen lessen). Tussentijds instromen is mogelijk. Je betaalt dan natuurlijk voor het resterende aantal lessen.

Lesdag

Lesdata

Woe

31-10, 07-11, 14-11, 21-11, 28-11, 05-12, en 12-12.

Lesblok van 19:00-20:00 uur bedraagt 56 euro.
Lesblok van 20:30-21:45 uur bedraagt 60 euro.
  

Vraag je je af of Yoga iets voor je is, maar wil je niet meteen vast zitten aan een heel blok? Eénmalig kan ik je de mogelijkheid aanbieden van drie introductielessen voor € 20,-.  Een losse proefles is € 10,--.

Aanmelding en/of informatie
Wil je meer informatie of je opgeven voor deze lessen dan ben ik bereikbaar op nummer: 06-83166301.
Of je kan een mail sturen naar: jongbloets@live.nl

 

Realisatie: Bezichtig.nu
Bloem