Liefde over angst

Liefde over angst

Vandaag liep ik een goede kennis tegen het lijf en we raakten in gesprek over mijn plannen om in mei een mindfulness reis naar Myanmar (voormalig Birma) te begeleiden. Ze tipte mij over de film The Lady. Een zeer indrukwekkende film over de dochter van een Birmese generaal die vermoord wordt omdat hij zich inzet voor een democraties Birma. Na zijn dood verlaat , de toen nog zeer jonge,  Aung San Suu Kyi  het land en keert na jaren terug naar Birma. Daar wordt zij overgehaald om de strijd van haar vader voor democratie in Birma voort te zetten.

Het is een verhaal over liefde, vrijheid, kracht, hoop en een flinke dosis doorzettingsvermogen. Haar strijd heeft haar in 1991 de nobelprijs voor de vrede opgeleverd. Een geweldloze (van haar kant) strijd die zij vanuit liefde voor haar land en medemens gevoerd heeft. Het leger heeft er alles aan gedaan om haar monddood te maken. Het haar zo moeilijk te maken dat zij zou opgeven. Jarenlang mocht ze haar kinderen en haar Engelse echtgenoot niet zien. Zat zij opgesloten in haar huis onder constante bewaking van het leger. Haar medewerkers opgesloten in de gevangenis. Maar ze gaf niet op. Net als Nelson Mandela bleef zij geloven in vrijheid en democratie.

De film laat zien hoe groot de kracht van liefde & hoop is. En tegelijkertijd hoe destructief de kracht van angst en overheersing is.

Ik geloof dat de chaos waarin we als gehele mensheid belandt zijn te maken heeft met de shift die wij als mens moeten maken. De shift van de liefde voor macht naar de macht van liefde. Alles wat op macht is gebaseerd gaat onderuit. Op alle niveaus is dit zicht- en voelbaar.

Jij en ik kunnen aan deze verandering een bijdrage leveren. Door bij elke beslissing die je neemt jezelf de vraag te stellen,  kies ik uit liefde of kies ik uit angst. Hoe meer we leven vanuit liefde hoe beter en mooier de wereld wordt. Ook jij kunt een verschil maken. Net als Aung San Suu Kyi.

Hoe mooi is het dat ik juist naar Myanmar (voormalig Birma) een reis mag begeleiden die je helpt dat vertrouwen, die rust en liefde in jezelf te ontdekken. Meer informatie over deze reis kun je vinden op http://www.jannetravel.nl/mindfulness-reis/.

Uiteraard hoef je niet op reis (al zou ik het wel heel leuk vinden als je meegaat) om een verschil te maken.  Je bewust te zijn van je keuzes, je hart te volgen en je liefde (voor jezelf en alles wat leeft) te uiten is al heel mooi. Samen voor een mooiere wereld. Doe je mee?

Dank je wel Sonja Ullrich voor deze mooie filmtip

 

Y&GP | Da Costastraat 5 - 7 3351 EA Papendrecht | Tel. 06-52051113
Realisatie: Bezichtig.nu
Bloem