Goede Doelen

Y&GP is van mening dat het goed is om onze welvaart te delen met anderen. Daarom steunt Y&GP een kleinschalige project in Peru. Door de kleinschaligheid en een minimum aan schakels komt het gedoneerde geld ook daar waar het moet zijn, bij de mensen zelf.

 

De stichting zet zich in voor kansarme kinderen in Zuid-Amerika. 'YuYaYu' is Quechua voor 'leren/herinneren'. Stichting Yuyayu steunt 3 kleinschalige onderwijsgerelateerde  projecten in Peru t.w.

Santa Rosa in Trujillo. Dit is een school voor geestelijk en lichamelijk gehandicapte kinderen. In de school was dringend behoefte aan nieuwe keukenspullen. Met het geld van de stichting zijn er keukenspullen gekocht. Niet alleen krijgen de kinderen daardoor nu elke dag een vers gekookte maaltijd, maar ook heeft de school een project kunnen starten waarbij de oudere leerlingen hebben geleerd maaltijden te bereiden voor de ouderen in het dorp.

Ccoyllullo in Oropesa. Er zijn 11 kinderen en 1 leerkracht die gebruik maken van het schooltje. Elke dag moeten de kinderen een uur lopen voordat zij bij het schooltje zijn. Deze school heeft gebrek aan van alles: van boeken en schrijfmaterialen tot zitplekken. Er is bijvoorbeeld ook geen goed dak: daarom kan het gebeuren dat bij regen de kinderen naar huis gestuurd worden. De basisvoorzieningen voor het schooltje moeten verbeteren: goed meubilair, sanitair, schoolmateriaal zoals een schoolbord, boeken en schrijfmateriaal, en een sluitende deur om alles goed af te kunnen sluiten. Met de juiste leermiddelen ,zoals boeken schrijfmateriaal en een schoolbord zal de leerkracht in staat zijn het onderwijs te verbeteren. Ook is het belangrijke een prettige plek voor deze kinderen te realiseren, waar zij wat extra aandacht krijgen. Een bliksemafleider is nodig voor de veiligheid van de kinderen. 

Wawacha in Cusco. Bij Wawacha worden kinderen van 2-4 opgevangen die anders de dag op straat zouden doorbrengen terwijl hun ouders gaan werken. Het geld wordt vooral besteed aan gezonde voeding voor de kinderen, met 10 euro per dag kunnen alle kinderen eten. Op dit moment worden er 25 kinderen opgevangen.

Meer informatie kunt u vinden op: www.yuyayu.nl

Y&GP | Da Costastraat 5 - 7 3351 EA Papendrecht | Tel. 06-52051113
Realisatie: Bezichtig.nu
Bloem