Saswitha yoga Bianca Jongbloets

In oktober 2013  ben ik gestart  met het geven van yogales op de woensdagavond in Yoga en Gezondheidsstudio Papendrecht, locatie Da Costastraat 5 Papendrecht. Hieronder vindt u informatie over wie ik ben en over de lessen. U bent van harte welkom!

Wie ben ik

“Ontwikkel in yoga je eigen wijsheid”

Wie ben ik?

Ik ben Bianca Jongbloets en volgde in het verleden al een geruim aantal jaren yoga les bij Bianca Korevaar. Door mijn eigen persoonlijke ontwikkeling,  de verbazing wat yoga voor uitwerking had op mijn eigen lichaam en geest en het plezier dat ik ondervond tijdens deze lessen besloot ik in 2011 een yogaopleiding te gaan volgen.

Sinds die tijd krijg ik les aan de erkende, 4-jarige Hbo-opleiding Saswitha Stichting  voor Yoga en Wijsbegeerte te Bilthoven alwaar ik in april 2013 mijn eerste onderwijsbevoegdheid heb behaald. Komend jaar hoop ik met een specialisatiejaar voor doelgroepen deze opleiding af te kunnen ronden.

De huidige Saswitha Opleiding is de oudste yogaopleiding voor Hatha Yoga van Nederland en staat voor een yogabeoefening die past in de West-Europese samenleving waarbij de klassieke yogatraditie telkens de basis vormt.

Een mooie uitspraak van Saswitha is:

“Ontwikkel in yoga je eigen wijsheid”

Wat  doet Hatha Yoga?

Hatha Yoga staat voor de klassieke yogahoudingen (Asanas) waar op een dynamische manier naar toe gewerkt wordt en waarbij de adem en de beheersing van de adem een cruciale rol in de beoefening speelt. We werken in de les met staande, zittende en liggende houdingen en we eindigen altijd met een lange ontspanning. Tussendoor doen we ontspanningshoudingen en zijn er ook navoelmomenten, stiltemomenten. Zo wordt een vloeiend geheel gevormd in de les en ervaar je de yoga les als compleet op je eigen oefenniveau.

Door middel van de yogahoudingen worden o.a. patronen doorbroken zowel lichamelijk als geestelijk. Yoga creëert meer ruimte in je lichaam én maakt je bewuster van je lichaam.

De oefeningen zijn voor iedereen toegankelijk en je oefent binnen je eigen mogelijkheden. Yoga is niet prestatiegericht. We oefenen in tevredenheid, een gevoel van “het is goed zoals het is” en dat is een persoonlijke, eigen weg… de weg naar wie je ten diepste bent.

 

 

Benodigdheden en praktische zaken
Matjes, kussentjes en dekens zijn aanwezig. Wenselijk is gemakkelijk zittende kleding.

Een paar warme sokken en een trui om tijdens de ontspanning aan te trekken. Een ruime handdoek om tijdens de les op de mat te plaatsen.

Het is prettiger als je niet meer vlak voor de les eet, omdat de meeste oefeningen minder prettig zijn met een volle maag.

 

Yogalessen
Woensdagvond van 19.00 tot 20.00 uur en van 20:30 tot 21:45 uur.

 

Tarieven
Ik bied de yogalessen in blokken aan. Deze blokken zijn verdeeld over vier periodes in het jaar (in de schoolvakanties zijn er geen lessen). Tussentijds instromen is mogelijk. Je betaalt dan natuurlijk voor het resterende aantal lessen.

Lesdag Lesdata
Woe
10-05, 17-05, 24-05, 31-05, 07-06, 14-06, 21-06 en 28-06.
 

Lesblok van 19:00-20:00 uur bedraagt 64 euro.
Lesblok van 20:30-21:45 uur bedraagt 68 euro.
  

Vraag je je af of Yoga iets voor je is, maar wil je niet meteen vast zitten aan een heel blok? Eénmalig kan ik je de mogelijkheid aanbieden van drie introductielessen voor € 20,-.  Een losse proefles kost € 10,--.

 

Aanmelding en/of informatie
Wil je meer informatie of je opgeven voor deze lessen dan ben ik bereikbaar op nummer: 06-83166301.
Of je kan een mail sturen naar: 

jongbloets@live.nl

 

Y&GP | Da Costastraat 5 - 7 3351 EA Papendrecht | Tel. 06-52051113
Realisatie: Bezichtig.nu
Bloem